КОМПОЗИТНІ СУМІШІ БОРОШНА У ВИРОБНИЦТВІ ПРЯНИЧНИХ ВИРОБІВ
DOI:
https://doi.org/10.31891/2307-5732-2025-349-28Ключові слова:
заварні пряники, нутове борошно, нетрадиційна сировинаАнотація
Один із способів підвищення якості харчових продуктів та покращення структури харчування населення – це впровадження до раціону нових нетрадиційних рослинних компонентів, що містять збалансовані комплекси білків, ліпідів, мінералів, вітамінів та інших необхідних сполук. Інноваційним напрямом розвитку борошномельно-кондитерської галузі є виробництво нових борошняних виробів, у складі яких використовуються суміші з борошна різних злакових, бобових та олійних культур. У роботі представлено результати дослідження щодо розробки рецептури заварних пряників із використанням композитних борошняних сумішей для отримання збагаченого продукту з високим вмістом незамінних амінокислот, макро- та мікроелементів, а також інших біологічно активних компонентів.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2025 МАРИНА КОКОШ, ОКСАНА СЕМА, АНАСТАСІЯ САЧКО (Автор)

Ця робота ліцензується відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International License.