КОМПОЗИТНІ СУМІШІ БОРОШНА У ВИРОБНИЦТВІ ПРЯНИЧНИХ ВИРОБІВ

Автор(и)

  • МАРИНА КОКОШ Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича Автор
  • ОКСАНА СЕМА Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича Автор https://orcid.org/0000-0003-0159-2151
  • АНАСТАСІЯ САЧКО Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича Автор https://orcid.org/0000-0002-3364-4297

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5732-2025-349-28

Ключові слова:

заварні пряники, нутове борошно, нетрадиційна сировина

Анотація

Один із способів підвищення якості харчових продуктів та покращення структури харчування населення – це впровадження до раціону нових нетрадиційних рослинних компонентів, що містять збалансовані комплекси білків, ліпідів, мінералів, вітамінів та інших необхідних сполук. Інноваційним напрямом розвитку борошномельно-кондитерської галузі є виробництво нових борошняних виробів, у складі яких використовуються суміші з борошна різних злакових, бобових та олійних культур. У роботі представлено результати дослідження щодо розробки рецептури заварних пряників із використанням композитних борошняних сумішей для отримання збагаченого продукту з високим вмістом незамінних амінокислот, макро- та мікроелементів, а також інших біологічно активних компонентів.

Завантаження

Опубліковано

27.03.2025

Як цитувати

КОКОШ, М., СЕМА, О., & САЧКО, А. (2025). КОМПОЗИТНІ СУМІШІ БОРОШНА У ВИРОБНИЦТВІ ПРЯНИЧНИХ ВИРОБІВ. Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences, 349(2), 192-197. https://doi.org/10.31891/2307-5732-2025-349-28