РОЗРОБКА РЕЦЕПТУРИ ФРУКТОВО-ОВОЧЕВИХ МАРИНАДІВ
DOI:
https://doi.org/10.31891/2307-5732-2025-349-23Ключові слова:
слива, часник, фруктово-овочевий маринад, рецептура, заливаАнотація
У статті наведено результати досліджень з розробки рецептур фруктово-овочевих маринадів. Авторами підібрано сировину для виробництва фруктово-овочевих маринадів. В роботі досліджено використання часнику у виробництві фруктово-овочевих маринадів та бурякового соку в заливі маринаду. Проаналізовано хімічний склад сировини і показано їх фізіологічну дію на організм людини, що підтверджує перспективність їх використання у розробленій рецептурі консервів. Розроблено рецептуру консервів «Слива маринована з часником», що поєднує натуральність і оригінальний смаковий профіль; досліджено якість готового продукту за такими показниками: органолептичні показники, які визначають зовнішній вигляд, смак, запах і консистенцію; фізико-хімічні показники, які включають кислотність, сухі речовини та інші характеристики згідно ДСТУ. Також розроблено технологічну схему виробництва, яка включає всі етапи підготовки сировини та маринаду. Авторами запропоновано використання бурякового соку в поєднанні з прянощами для фруктово-овочевих маринадів, що забезпечує: збагачення консервів вітамінами та мінеральними речовинами, покращення органолептичних властивостей готового продукту. Впровадження нового виду фруктово-овочевих маринадів, таких як «Слива маринована з часником», дозволить створити конкурентоспроможний продукт, здатний зайняти гідне місце як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2025 КАТЕРИНА ЗУБКОВА, ОЛЬГА СТОЯНОВА, МИКОЛА ВАЛЬКО, ОЛЬГА МАМАЙ, ТЕТЯНА ЯКОВЕНКО (Автор)

Ця робота ліцензується відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International License.