ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ РАФІНОВАНОЇ СОНЯШНИКОВОЇ ОЛІЇ

Автор(и)

  • МАРІЯ РАЦУК Херсонський національний технічний університет Автор https://orcid.org/0000-0002-1159-206X
  • ТЕТЯНА ЮРОВА Херсонський національний технічний університет Автор https://orcid.org/0000-0002-8147-7024
  • АЛІНА БЄЛКА Херсонський національний технічний університет Автор

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5732-2023-323-4-286-291

Ключові слова:

олія соняшникова, технологія виробництва олії, експертиза, якість, безпека

Анотація

У статті наведено результати дослідження показників якості та безпечності рафінованих соняшникових олій різних торгових марок. Проведено аналіз повноти маркування зразків рафінованої соняшникової олії, визначено показники кольору, прозорості, смаку та запаху обраного асортименту олій. За допомогою високоефективної рідинної хроматографії досліджено наявність в обраних зразках олії залишкових кількостей пестицидів, кватів та поліциклічних ароматичних вуглеводнів.

Завантаження

Опубліковано

31.08.2023

Як цитувати

РАЦУК, М., ЮРОВА, Т., & БЄЛКА, А. (2023). ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ РАФІНОВАНОЇ СОНЯШНИКОВОЇ ОЛІЇ. Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences, 323(4), 286-291. https://doi.org/10.31891/2307-5732-2023-323-4-286-291