ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ РАФІНОВАНОЇ СОНЯШНИКОВОЇ ОЛІЇ
DOI:
https://doi.org/10.31891/2307-5732-2023-323-4-286-291Ключові слова:
олія соняшникова, технологія виробництва олії, експертиза, якість, безпекаАнотація
У статті наведено результати дослідження показників якості та безпечності рафінованих соняшникових олій різних торгових марок. Проведено аналіз повноти маркування зразків рафінованої соняшникової олії, визначено показники кольору, прозорості, смаку та запаху обраного асортименту олій. За допомогою високоефективної рідинної хроматографії досліджено наявність в обраних зразках олії залишкових кількостей пестицидів, кватів та поліциклічних ароматичних вуглеводнів.
Завантаження
Опубліковано
31.08.2023
Номер
Розділ
Статті
Як цитувати
РАЦУК, М., ЮРОВА, Т., & БЄЛКА, А. (2023). ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ РАФІНОВАНОЇ СОНЯШНИКОВОЇ ОЛІЇ. Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences, 323(4), 286-291. https://doi.org/10.31891/2307-5732-2023-323-4-286-291