АКТУАЛЬНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ ІНГРЕДІЄНТІВ НА РОСЛИННІЙ ОСНОВІЗ МЕТОЮ ЗНИЖЕННЯ ВМІСТУ НІТРИТНИХ СПОЛУК У М'ЯСНИХ ПРОДУКТАХ

Автор(и)

  • ТЕТЯНА СТЕПАНОВА Сумський національний аграрний університет Автор https://orcid.org/0000-0002-9392-3773
  • ОЛЕГ СТАРИНСЬКИЙ Сумський національний аграрний університет Автор

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-337-3-63

Ключові слова:

м’ясні продукти, нітритні сполуки, інгредієнти на рослинній основі, заміна, якість, безпечність, споживчі властивості

Анотація

В роботі наведено результати досліджень використання рослинних інгредієнтів з метою зниження вмісту нітритних сполук у м’ясній продукції. Проаналізовано роль нітратів та нітритів в технології м'ясних продуктів, досліджено шляхи зниження вмісту нітритних сполук у м’ясній продукції без погіршення показників якості та безпечності готового продукту та доцільності використання водного екстракту листя жимолості як природного консерванту для м’ясних продуктів. Запропоновано використання водного екстракту листя жимолості з антибактеріальною метою.

Завантаження

Опубліковано

30.05.2024

Як цитувати

СТЕПАНОВА, Т., & СТАРИНСЬКИЙ, О. (2024). АКТУАЛЬНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ ІНГРЕДІЄНТІВ НА РОСЛИННІЙ ОСНОВІЗ МЕТОЮ ЗНИЖЕННЯ ВМІСТУ НІТРИТНИХ СПОЛУК У М’ЯСНИХ ПРОДУКТАХ. Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences, 337(3(2), 415-419. https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-337-3-63