АКТУАЛЬНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ ІНГРЕДІЄНТІВ НА РОСЛИННІЙ ОСНОВІЗ МЕТОЮ ЗНИЖЕННЯ ВМІСТУ НІТРИТНИХ СПОЛУК У М'ЯСНИХ ПРОДУКТАХ
DOI:
https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-337-3-63Ключові слова:
м’ясні продукти, нітритні сполуки, інгредієнти на рослинній основі, заміна, якість, безпечність, споживчі властивостіАнотація
В роботі наведено результати досліджень використання рослинних інгредієнтів з метою зниження вмісту нітритних сполук у м’ясній продукції. Проаналізовано роль нітратів та нітритів в технології м'ясних продуктів, досліджено шляхи зниження вмісту нітритних сполук у м’ясній продукції без погіршення показників якості та безпечності готового продукту та доцільності використання водного екстракту листя жимолості як природного консерванту для м’ясних продуктів. Запропоновано використання водного екстракту листя жимолості з антибактеріальною метою.
Завантаження
Опубліковано
30.05.2024
Номер
Розділ
Статті
Як цитувати
СТЕПАНОВА, Т., & СТАРИНСЬКИЙ, О. (2024). АКТУАЛЬНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ ІНГРЕДІЄНТІВ НА РОСЛИННІЙ ОСНОВІЗ МЕТОЮ ЗНИЖЕННЯ ВМІСТУ НІТРИТНИХ СПОЛУК У М’ЯСНИХ ПРОДУКТАХ. Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences, 337(3(2), 415-419. https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-337-3-63