РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ ТА РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ІННОВАЦІЙНИХ САЛАТНИХ ЗАПРАВОК ДЛЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/

Ключові слова:

салатна заправка, купажування олії, ресторанне господарство, обліпихова олія, оливкова олія, конопляна олія, показники якості

Анотація

У статті розглянуто питання розроблення інноваційної салатної заправки «Трицілля» з використанням купажу рослинних олій та натуральних спецій. Показано, що поєднання оливкової, обліпихової та конопляної олії з додаванням порошку калгану, материнки та соусу «Шрірачі» дозволяє отримати продукт із покращеними органолептичними властивостями та високою біологічною цінністю. Результати досліджень підтверджують перспективність упровадження такої продукції у закладах ресторанного господарства для розширення асортименту та задоволення попиту на здорове й функціональне харчування.

Завантаження

Опубліковано

11.12.2025

Як цитувати

КУЗЬМЕНКО, Р., НЄМІРІЧ, О., & ПАВЛЮЧЕНКО, О. (2025). РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ ТА РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ІННОВАЦІЙНИХ САЛАТНИХ ЗАПРАВОК ДЛЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА. Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences, 359(6.1), 264-269. https://doi.org/10.31891/