ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ЗБАГАЧЕНОГО БЕЗДРІЖДЖОВОГО ХЛІБА З РІЗНИХ ВИДІВ БОРОШНА

Автор(и)

  • МАРІЯ РАЦУК Херсонський національний технічний університет Автор
  • ТЕТЯНА ЮРОВА Херсонський національний технічний університет Автор https://orcid.org/0000-0002-8147-7024
  • ЮЛІЯ САРІБЄКОВА Херсонський національний технічний університет Автор https://orcid.org/0000-0001-6430-6509
  • ОЛЬГА ЧИХУН Херсонський національний технічний університет Автор

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-331-19

Ключові слова:

хліб бездріжджовий, органолептичні показники, гарбузовий шрот, якість, збагачення

Анотація

Проведено дослідження можливості приготування бездріжджового хліба з використанням різних видів борошна: житнього, цільнозернового та пшеничного першого сорту. Визначено органолептичні показники приготованих хлібних виробів. Встановлено, що всі досліджувані зразки хліба за станом поверхні, консистенцією, запахом та смаком відповідають нормативній документації. Показано можливість та доцільність збагачення бездріжджового хліба додаванням до складу тіста шроту з гарбуза.

Завантаження

Опубліковано

29.02.2024

Як цитувати