РОЗРОБКА І УЗГОДЖЕННЯ КОМПЛЕКСНОГО ГІДРАВЛІЧНОГО ПРИВОДА З МЕХАНІЗМАМИ ПЛІСИРУВАЛЬНОЇ МАШИНИ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-337-3-52

Ключові слова:

комплексний гідравлічний привод, виконавчі механізми, плісирувальна машина, гідравлічний розподільник, циклова діаграма

Анотація

В результаті проведеного аналізу конструкцій  технологічних машин легкої промисловості та безпосередньо плісирувальної техніки, а також їх приводів, виявлених недоліків і переваг, авторами розроблено комплексний гідравлічний привод плісирувальної машини, який включає в себе засіб розподілу руху робочої рідини на виконавчі механізми, сполучений з насосною установкою та гідроциліндрами виконавчих механізмів.

               Засіб розподілу руху робочої рідини на виконавчі механізми (гідравлічний розподільник) є оригінальною конструктивною розробкою стосовно технологічного процесу і циклограми роботи плісирувальної машини ножового-валкового типу. Три основні виконавчі механізми працюють циклічно послідовно-паралельно в різних фазах. Регулювання параметрів складок-плісе (їх глибини і ширини) можливо здійснити за допомогою регулювання діапазону руху поршнів гідроциліндрів.

               За розробленими схемами представлено детальний опис будови нового гідророзподільника та узгодження роботи комплексного гідравлічного привода з механізмами плісирувальної машини.

Гідравлічний розподільник нової конструкції може виконувати, як розподільну, так і  керуючу функцію розподілення робочої рідини одночасно на три гідродвигуна виконавчих механізмів згідно з циклограмою роботи плісирувальної машини та  може замінити  керовані автоматичні пристрої. 

Внаслідок зменшення кількості деталей у плісирувальній машині з розробленим комплексним гідравлічним приводом  спрощується її конструкція і технологія виготовлення в порівнянні з плісирувальними машинами електромеханічної дії за рахунок відсутності головного валу і механічних передач, які перетворюють і передають рухи від електродвигуна до виконавчих механізмів.

Конструктивний метод розробки гідророзподільника комплексного гідропривода плісирувальної машини може бути використаний для інших машин, що мають механізмами, які працюють в різних фазах циклограми.

Ключові слова: - комплексний гідравлічний привод, виконавчі механізми, плісирувальна машини, гідравлічний розподільник, циклова діаграма.

Завантаження

Опубліковано

30.05.2024

Як цитувати

РОЗРОБКА І УЗГОДЖЕННЯ КОМПЛЕКСНОГО ГІДРАВЛІЧНОГО ПРИВОДА З МЕХАНІЗМАМИ ПЛІСИРУВАЛЬНОЇ МАШИНИ. (2024). Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences, 337(3(2), 347-351. https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-337-3-52