АНАЛІЗ ДАНИХ ДЛЯ ПІДТРИМКИ АВТОМАТИЧНОГО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ВОДІЯ ДЛЯ КІБЕРФІЗИЧНОЇ СИСТЕМИ ЗАПОБІГАННЯ АВАРІЙНИМ СИТУАЦІЯМ

Автор(и)

  • АДА БІЛІНСЬКА Хмельницький національний університет Автор
  • ЯРОСЛАВ БІНЬКОВСЬКИЙ Хмельницький національний університет Автор
  • АНДРІЙ ГОЛОВАТЮК Хмельницький національний університет Автор
  • ДЕНИС МЕЛЬНИЧУК Хмельницький національний університет Автор
  • ТЕТЯНА ГОВОРУЩЕНКО Хмельницький національний університет Автор https://orcid.org/0000-0002-7942-1857

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-331-69

Ключові слова:

аварійні ситуації, попередження водіїв, кіберфізична система, аналіз даних, автоматичне попередження, дорожній рух, попереджувальні сповіщення, технічні проблеми автомобіля, правила дорожнього руху, вхідні дані, безпека дорожнього руху, розпізнавання, небезпечні ситуації, швидкий аналіз даних, оцінка небезпеки, ризик аварій, транспортний засіб

Анотація

У сучасному світі безпека на дорозі залишається однією з найактуальніших тем, оскільки автомобільні аварії щорічно призводять до тисяч травмованих та загиблих. Одним із ключових аспектів у запобіганні аварійним ситуаціям є система попередження водіїв про можливі небезпеки на дорозі. Важливо розглянути роль попереджувальних сповіщень для водіїв та їх вплив на загальний рівень безпеки на дорозі.

У цій статті розглядається важливість попереджувальних сповіщень для водіїв як одного з важливих елементів для забезпечення безпеки дорожнього руху. Нездатність своєчасно попередити водія про можливі проблеми з автомобілем та інші небезпечні ситуації може призвести до виникнення серйозних наслідків, включаючи нещасні випадки та травми.

Було розглянуто багато різних причин, що призводять до небезпечних ситуацій на дорозі, таких як порушення або недотримання правил дорожнього руху, зміна погодних умов і технічні проблеми автомобіля. У підсумку досліджень можна зрозуміти, що швидкий аналіз вхідних даних від підсистем автомобіля та відображення цих даних на екрані користувачеві допоможуть уникнути небажаних ситуацій та підвищать безпеку під час використання транспортного засобу.

Метою даної статті є розкриття основних аспектів аналізу даних для підтримки автоматичного попередження водіїв та надання уявлення про те, як кіберфізичні системи можуть вдосконалювати безпеку на дорозі та зменшувати ризик виникнення аварійних ситуацій.

Завантаження

Опубліковано

29.02.2024

Як цитувати

АНАЛІЗ ДАНИХ ДЛЯ ПІДТРИМКИ АВТОМАТИЧНОГО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ВОДІЯ ДЛЯ КІБЕРФІЗИЧНОЇ СИСТЕМИ ЗАПОБІГАННЯ АВАРІЙНИМ СИТУАЦІЯМ. (2024). Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences, 331(1), 456-461. https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-331-69