ТЕХНОЛОГІЧНІ ІННОВАЦІЇ У ЗБЕРІГАННІ ТА ПЕРЕРОБЦІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ
DOI:
https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-347-1-31Ключові слова:
цифрові технології, агропромисловий сектор, автоматизація, штучний інтелект, сталий розвиток, інноваціїАнотація
Світ, у якому ми живемо, постійно змінюється, і ці зміни впливають на всі аспекти нашого життя, включаючи сільське господарство. Збільшення кількості населення, зміна клімату, урбанізація та підвищені вимоги споживачів до якості та безпеки продуктів харчування створюють нові виклики для сільського господарства. Тому особливої актуальності набувають технологічні інновації у сфері зберігання та переробки сільськогосподарської продукції. У статті детально розглянуто роль цифрових технологій у трансформації агропромислового сектору. Особливу увагу приділено аналізу таких інноваційних рішень, як точне землеробство, автоматизація виробничих процесів, використання систем штучного інтелекту та машинного навчання.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2025 РОМАН ЛИПНИЦЬКИЙ, ОЛЕСАНДР ХОЛОДЮК (Автор)

Ця робота ліцензується відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International License.