МОДЕЛЮВАННЯ СИГНАЛІВ QPSK В СЕРЕДОВИЩІ SIMULINK - ДУДАР, ОЛЕКСАНДР; МІШАН, ВІКТОР; ГОРЯЩЕНКО, КОСТЯНТИН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У цій статті представлено огляд методів маніпуляції сигналів, таких як ієрархічна квадратурна амплітудна модуляція, кругова квадратурна амплітудна модуляція та параметрична квадратурна амплітудна модуляція. Вищезазначені типи модуляції та квадратурна амплітудна модуляція моделюються за допомогою середовища математичного моделювання MATLAB.Для порівняння типів модуляції використано два порядки модуляції - 16 і 64; для оцінки ефективності використання того чи іншого типу модуляції змодельовано канал зв'язку.
Keywords: модуляція; квадратурна амплітудна модуляція; ієрархічна квадратурна амплітудна модуляція