ВИКОРИСТАННЯ СИСТЕМИ ІНЖЕНЕРНОГО АНАЛІЗУ SOLIDWORKS MOTION ДЛЯ РОЗВ’ЯЗАННЯ ЗАДАЧ КІНЕМАТИКИ ТА ДИНАМІКИ ТЕХНІЧНИХ СИСТЕМ - МАРЧЕНКО, МАКСИМ; ХАРЖЕВСЬКИЙ, В’ЯЧЕСЛАВ; ТКАЧУК, ВІТАЛІЙ; ГОРЯЩЕНКО, СЕРГІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі розглядаються питання інженерного аналізу технічних систем засобами комп’ютерного моделювання, зокрема розрахунок кінематичних та динамічних характеристик механізмів та машин з використання системи інженерного аналізу SOLIDWORKS Motion, що дозволяє проводити чисельні експерименти з метою перевірки працездатності механізмів та машин, визначення їх характеристик, в тому числі з метою подальшої оптимізації за різними критеріями. В роботі показано розрахунки різноманітних механізмів на прикладах, що використовуються в навчальному процесі в курсі «Теорія механізмів та машин», які також можуть успішно використовуватись в процесі інженерного проектування на виробництві, та включають в себе приклади кінематичного та динамічного дослідження різноманітних механізмів.
Keywords: кінематика; динамічний аналіз; теорія механізмів та машин; комп’ютерне моделювання; роботи-маніпулятори