СКЛАД І ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ГІДРОГЕЛЕВИХ МЕДИЧНИХ ПОВ’ЯЗОК З БЕНТОНІТОВОЮ ГЛИНОЮ - БІЛЕЦЬКА, ГАЛИНА; СТАДНИЦЬКА, НАТАЛІЯ; НАЗАРКО, ІРИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У статті запропоновано склад гідрогелевих медичних пов’язок на основі хітозану і поліетиленгліколю. Обґрунтовано, що покращити властивості гідрогелевих пов’язок дозволяє наповнення полімерної основи бентонітовою глиною, модифікованою іонами арґентуму. Запропоновано методику модифікації бентонітової глини та оптимізовано технологічний процес виробництва гідрогелевих пов’язок.
Keywords: гідрогелі; гідрогелеві медичні пов’язки; хітозан; бентонітова глина