ПАРАМЕТРИ НАПРАВЛЕНОГО РОЗКОЛУ ГІРСЬКИХ ПОРІД ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ НЕВИБУХОВИХ РУЙНУЮЧИХ СУМІШЕЙ (НРС) - СОЛОВЕЙ, АНДРІЙ; ЩІПАНОВ, ІГОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі досліджені та описані параметри направленого розколу гірських порід при статичних навантаженнях породи за допомогою невибухових руйнуючих сумішей. Досліджений вплив параметрів невибухових речовин, технологічних показників та характеристик самої породи.
Keywords: направлений розкол; тріщиноутворення; невибухові руйнуючі суміші; НРС; тиск НРС; температура породи; діаметршпурів; анізотропія; ортотропія; ізотропія; пластини-вставки