МЕТОД ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО АНАЛІЗУ ЕМОЦІЙНОЇ ТОНАЛЬНОСТІ ТЕКСТОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ПОВЕДІНКОВИХ НАМІРІВ НЕЙРОМЕРЕЖЕВИМИ ЗАСОБАМИ - ЗАЛУЦЬКА, ОЛЬГА; МОЛЧАНОВА, МАРИНА; МАЗУРЕЦЬ, ОЛЕКСАНДР; МЕЛЬНИК, ОЛЕГ; СКРИПНИК, ТЕТЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі за результатом аналізу сучасного стану проблеми інтелектуального аналізу емоційної тональності текстової інформації визначено, що є актуальним застосування нейронних мереж для аналізу емоційної тональності текстів, оскільки це забезпечує вищу точність класифікації, ніж альтернативні підходи. Було запропоновано для інтелектуального аналізу емоційної тональності текстової інформації використати нейромережу архітектури BERT як одну із найбільш точних, в той час як для аналізу коротких документів запропоновано використовувати її модифікацію, RoBERTa.