АНАЛІЗ НАПОВНЕНОСТІ ЗУПИНОК ПАСАЖИРСЬКОГО ТРАНСПОРТУ ЗА ДОПОМОГОЮ АЛГОРИТМІВ ОБРОБКИ ЗОБРАЖЕНЬ З ІР-КАМЕР «РОЗУМНОГО МІСТА» - БУРЕНКО, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі розглянуто методи реєстрації кількості людей на зупинці пасажирського транспорту. Проведений аналіз використання глобальних (порогових) та локальних (адаптивних) методів бінаризації зображень, отриманих з ІР-камер, які є хостами інформаційно-вимірювальної мережі Smart Сіty. Доведено доцільність використання алгоритму Оцу для знаходження оптимального порогу при бінаризації зображень у процесі планування пасажироперевезень. Наведено приклад роботи розробленого застосунку на мові JavaScript при розрахунку загальної кількості пікселів із фото людей на зупинці.
Keywords: інформаційно-вимірювальна мережа; відеоспостереження; розумне місто; пасажироперевезення; обробка зображень; методи бінаризації; діаграма яскравості; кросплатформний застосунок