ЗАСТОСУВАННЯ ПРОГРАМНОГО ПРОДУКТУ SOLIDWORKS ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ МАСОВИХ, КІНЕМАТИЧНИХ ТА ДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК РУХУ ОБ’ЄКТІВ СКЛАДНОЇ ОБ’ЄМНОЇ ГЕОМЕТРИЧНОЇ КОНФІГУРАЦІЇ - ГОРОХОВСЬКИЙ, ВІКТОР; ГОРДЄЄВ, АНАТОЛІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі розглянуто питання інженерного аналізу технічних систем засобами комп’ютерного моделювання, зокрема розрахунок кінематичних та динамічних характеристик верстатних пристроїв, різального інструменту, колісного транспорту з використання системи інженерного аналізу SOLIDWORKS, що дозволяє проводити чисельні експерименти з метою визначення їх характеристик, а саме масових, координат центру ваги з метою подальшої оптимізації за різними критеріями. Запропоновано методологію комп’ютерного моделювання у SOLIDWORKS для вирішення завдань статичного балансування багатомасових і багатотільних систем в процесі їх проектування,  яка полягає у створені 3-D моделей об’єктів з визначенням ваги та розташування координат центру ваги складної системи.
Keywords: кінематика; статичне балансування; координати центру ваги; комп’ютерне моделювання