ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ОРГАНІЧНОЇ КОСМЕТИЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ - ЄМЧЕНКО, ІРИНА; КОЛЬДЮБА, ІРИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У статті зазначені чинники, які формують якість та впливають на безпечність косметичних виробів українського виробництва. За матеріалами компанії ТОВ «Хіларі Косметікс» (м. Хмельницький) розглянуті можливості нарощування потужності виготовлення органічної косметичної продукції та її реалізації. Підтверджена гарантія якості та безпечності продукції компанії шляхом надання споживачам ексклюзивної можливості, обміну та повернення товару впродовж 90 діб з моменту його придбання, в супереч чинному законодавству України. Згідно із даними дослідження продукції ТМ «Hillary»» доведено, що асортимент відповідає тенденціям розвитку світового та українського ринку косметичних товарів функціонального призначення, а більшість товарів, що реалізує ТОВ «Хіларі Косметікс» немає аналогів за складом на українському ринку. Показано, що сировина, маркування та показники безпечності повністю відповідають вимогам Технічного регламенту на косметичну продукцію. Досліджено структуру асортименту косметичної продукції та чинники формування споживних властивостей.
Keywords: органічна косметична продукція; Технічний регламент; безпечність; якість; асортимент