ДОСЛІДЖЕННЯ ВИКОРИСТАННЯ МАЛИХ МОДУЛЬНИХ РЕАКТОРІВ В УКРАЇНІ - МАЛОГУЛКО, ЮЛІЯ; БАНДУРА, ІРИНА; СЛІДЕНКО, МИКОЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі наведено результати досліджень новаторських технологій у сфері ядерної енергетики, а саме – використання малих модульних реакторів, які відрізняються від звичайних атомних електростанцій зменшеною потужністю, меншими розмірами, більшою гнучкістю у регулюванні потужності, високим рівнем пасивної безпеки та можливістю масового виробництва. У статті проведено аналіз основних параметрів, різновидів, переваг та недоліків використання малих модульних реакторів, а також розглянуті перспективи їхнього застосування в Україні.
Keywords: малий модульний реактор; атомна електростанція; регулювання потужності