СИНТЕЗ РЕГУЛЬОВАНОГО МЕХАНІЗМУ ШВЕЙНОЇ МАШИНИ ТА ЙОГО КІНЕМАТИЧНИЙ АНАЛІЗ ЗА ДОПОМОГОЮ SOLIDWORKS - ХАРЖЕВСЬКИЙ, В’ЯЧЕСЛАВ; МАРЧЕНКО, МАКСИМ; ТКАЧУК, ВІТАЛІЙ; БЕРЕЗЮК, ОЛЕГ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі розглядаються питання оптимального проектування важільного восьмиланкового шарнірно-важільного механізму швейної машини ланцюгового стібка, для якого ставиться задача забезпечення регульованого ходу голки. Наведено алгоритм та відповідні формули для проведення кінематичного дослідження зазначеного механізму, що дозволяє провести його оптимізаційне проектування. Результати проведеного кінематичного дослідження дозволили визначити оптимальні межі ходу голки. В проведених дослідженнях враховано також необхідність оптимальних значень кутів тиску у ланках структурних груп механізму, що забезпечить їх незаклинювання. Проведено комп’ютерне моделювання механізму швейної машини  у системі  SOLIDWORKS та визначення його основних кінематичних характеристик за допомогою системи комп’ютерного моделювання SOLIDWORKS Motion.
Keywords: кінематичний синтез; аналіз; комп’ютерне моделювання; регулювання ходу; кути тиску