КОМП’ЮТЕРНЕ ВИЗНАЧЕННЯ КІНЕМАТИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ МЕХАНІЗМУ З ДВОМА КОРОМИСЛОВИМИ ГРУПАМИ З ВИКОРИСТАННЯМ ПРОГРАМИ KDAM - ЩЕРБАНЬ, ВОЛОДИМИР; КОЛИСКО, ОКСАНА; МЕЛЬНИК, ГЕНАДІЙ; КИРИЧЕНКО, АНТОН; ЩЕРБАНЬ, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Використання комп’ютерної програми  KDAM дозволило визначити кінематичні параметри механізму з двома коромисловими групами машин мотального виробництва, що дозволило визначати координати, проекції швидкостей та прискорень шарнірів та точки приєднання ланок другої кулісної групи Асура і, на базі цього, обирати раціональні параметри структурних ланок механізму для забезпечення необхідного закону руху отворів робочих елементів  машин мотального виробництва. Кінематичне дослідження складного механізму виконувалося в три етапи. На першому етапі визначалися кінематичні параметри вхідної ланки. На другому визначалися кінематичні параметри першої коромислової групи. Після цього відбувалося перепризначення кінематичних параметрів точки і визначалися кінематичні параметри другої коромислової групи.  Отримані результати використовуються в програмі для оцінки напруженості технологічних процесів мотального виробництва при визначенні зміни відносного натягу нитки  при формуванні циліндричних пакувань.
Keywords: кінематичні параметри; коромислова група; програма KDAM