ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ УМОВ ЕКСПЛУАТАЦІЇ НА ТЕХНІЧНИЙ СТАН ГІДРОЦИЛІНДРІВ ВИЛОЧНОГО НАВАНТАЖУВАЧА - СТРЕЛЬБІЦЬКИЙ, ВІКТОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі наведено  дослідження впливу умов експлуатації на технічний стан гідроциліндрів  вилочного навантажувача.   Об’єкти досліджень використовують для перевантажень вантажів у морському порту. Встановлено види дефектів деталей гідроциліндрів, котрі виникають у процесі експлуатації.   Аналіз отриманих даних показав, що  ущільнення є найбільш слабкою ланкою гідроциліндрів, у процесі роботи зношуються не тільки ущільнень, а й штоки та гільзи, що призводить до збільшення витоків робочої рідини, зниження коефіцієнту корисної дії, втрати працездатності.
Keywords: вилочний навантажувач; гідроциліндр; відмова; ущільнення; знос