ВПЛИВ АКТИВНО-ДІЮЧИХ РЕЧОВИН НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ПОЛІМЕРНИХ КОМПОЗИЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ У ФОРМІ ЛАКУ З ФУНГІЦИДНОЮ ДІЄЮ - КАЧАН, РОМАН; СТРАШНИЙ, ВЛАДИСЛАВ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі  вивчалась ефективність фунгіцидної дії полімерного композиційного матеріалу у формі лаку після введення до основи фунгіцидних агентів. Встановлено, що всі варіанти лаку з  фунгіцидними агентами, які не використовувались раніше у протигрибкових засобах, володіють більш вираженими фунгіцидними властивостями ніж контрольний зразок (відомий протигрибковий лак). Важливим елементом ефективності протигрибкових лаків є їх пролонгована фунгіцидна дія в часі. За результатами дослідження було доведено, що запропоновані варіанти лаків з фунгіцидним агентом (суміш чотирьох амонієвих солей) мають пролонговану фунгіцидну дію мінімум 11 діб.
Keywords: полімерний композиційний матеріал з фунгіцидними властивостями; лак; фунгіцидний агент; пролонгована фунгіцидна дія; суміш чотирьох амонієвих солей