ІНДИВІДУАЛІЗАЦІЯ ОРТОПЕДИЧНОГО ВЗУТТЯ: КЛЮЧОВІ ФАКТОРИ ПРИ ПРОЄКТУВАННІ - ЧЕРТЕНКО, ЛІЛІЯ; КЕРНЕШ, ВІКТОРІЯ; КУЗІНА, НАТАЛЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В статті розглянуто вдосконалення способу розробки та виготовлення ортопедичного взуття з урахуванням факторів комфорту, функціональності та естетичності на прикладі індивідуального проєкту взуття для пацієнта з вкороченням кінцівки. У ході досліджень використовувалися: методи 3д антропометричних досліджень та аналізу вихідної інформації, гіпсування та сканування стоп пацієнтів, а також метод зворотного інжинірінгу для проектування моделі колодки та ортопедичної устілки-компенсатора при вкороченні кінцівки. Результатом роботи є розроблений проєкт  взуття, який відповідає індивідуальним вимогам пацієнта за рахунок врахування факторів анатомічних та фізіологічні особливостей стопи та функціональних вимог користувача.
Keywords: взуттєва колодка; ортопедичні устілки; антропометричні параметри; 3д сканування стопи; проєктування взуття