МЕТОД ВИБОРУ ТЕРМІНАЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ ПАСИВНИХ ОПТИЧНИХ МЕРЕЖ НА ОСНОВІ НЕЧІТКОГО БАГАТОКРИТЕРІАЛЬНОГО ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ - ПІДЧЕНКО, СЕРГІЙ; КУЧЕРУК, ОКСАНА; ПИВОВАР, ОЛЕГ; ІВАНОВ, ОЛЕКСІЙ; ГОРЯЩЕНКО, КОСТЯНТИН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
На даний час оптичний зв'язок є домінуючою технологією в кабельних каналах транспортних мереж, що працюють з потужними однорідними цифровими потоками даних.  Раціональний вибір устаткування при проектуванні оптичних мереж є актуальним завданням на даний час. Для цього можуть бути використані багатокритеріальні методи прийняття рішень. В статті запропоновано метод для вибору оптичного лінійного терміналу з урахуванням набору критеріїв на основі нечітких методів Fuzzy SWARA та Fuzzy TOPSIS.
Keywords: оптичні мережі; оптичний лінійний термінал; методи MCDM; багатокритеріальний вибір; трикутні нечіткі числа