ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ОПЕРАЦІЙНИХ СИСТЕМ ТА ЇХ ВПЛИВНА ФОРМУВАННЯ СКІЛІВ МАЙБУТНІХ ІТ-ФАХІВЦІВ - ЮСКОВИЧ-ЖУКОВСЬКА, ВАЛЕНТИНА; ЛОТЮК, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Курс «Операційні системи» є невід’ємною складовою з підготовки майбутніх ІТ-фахівців. Актуальними для фахівців в галузі ІТ  постають питання вибору найефективнішої ОС для того чи іншого ІТ-проєкту. Стрімкий розвиток штучного інтелекту відкриває нові перспективи у сфері розробки та кіберзахисту ОС. В межах проведеного теоретичного дослідження у хмарному середовищі було розроблено електронний лабораторний практикум «Операційні системи». Створений практикум з використанням  віртуального середовища, хмарних сервісів та технологій штучного інтелекту забезпечить формування  hard skills у підготовці кваліфікованих ІТ-фахівців та поставить їх підготовку на новий, вищий рівень.
Keywords: операційні системи; хмарне середовище; hard skills; ІТ-фахівці; кіберзахист