ВИКОРИСТАННЯ ЕКСПЕРТНИХ СИСТЕМ ДЛЯ АНАЛІЗУ ВІДПОВІДЕЙ У АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМАХ КОНТРОЛЮ ЗНАНЬ - АНТОНОВ, ЮРІЙ; СМОКТІЙ , КИРИЛО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У цій статті запропоновано використання експертної системи для аналізу відповідей на тестові питання. Розглянуто модель експертної системи і микромашин логічного висновку. При побудові комп'ютерно-математичної моделі використано Декартову відстань між відповідями, відстань Левенштейна та відносну кількість помилок. Описана експертна система робить процес тестування більш схожим на процедуру взаємодії викладача та студента, дозволяючи уточнювати, чи відкидати отримані відповіді.
Keywords: відстань Левенштейна; Декартова відстань; повнота відповідей