ЕЛЕКТРОІМПУЛЬСНА ОБРОБКА КОНОПЛЯНОГО ВОЛОКНА ЯК ШЛЯХ ДО ВИГОТОВЛЕННЯ ЕКОЛОГІЧНО БЕЗПЕЧНИХ ТОВАРІВ ТА РОЗВИТКУ ДИЗАЙН-ІНДУСТРІЇ - РАСТОРГУЄВА, МАРІЯ; ЄВТУШЕНКО, ВАЛЕНТИНА; ДАНЧЕНКО, ЮЛІЯ; ОЛІЙНИК, ГАЛИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі наведено результати досліджень електроімпульсної обробки конопляного волокна з метою виявлення технологічних характеристик вихідної сировини з промислових конопель для покращення прядильної здатності. Досліджено особливості конопляного волокна за допомогою мікроскопічних та інструментальних досліджень. Розглянуто фізико-механічні параметри конопляного котоніну після електроімпульсної обробки. Запропоновано умови покращення прядильної здатності конопляного волокна. Дослідження направлені на підвищення екологічності та конкурентоспроможності текстильної продукції, пов’язані з розвитком дизайн-індустрії
Keywords: електроімпульсна обробка; конопляне волокно; прядильна здатність; конкурентоспроможність текстильної продукції; дизайн-індустрія