ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ АТОМНОЇ ЕНЕРГІЇ В МИРНИХ ЦІЛЯХ - ТАРАСЕНКО, МИКОЛА; КОЗАК, КАТЕРИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У статі проаналізовано питання майбутнього мирного використання атомної енергетики та термоядерної енергії, яка є майже ровесницею створення атомної бомби. Визначено  існуючі переваги і недоліки експлуатації атомних електростанцій та спрогнозовано майбутнє цивільної атомної енергетики і можливість реалізації незатухаючого термоядерного синтезу.
Keywords: атомні електростанції; мирний атом; термоядерна енергія; термоядерний синтез; дефектна маса; ядерні відходи; гравітаційне утримання; прискорювач; уран 235; уран, 238; енергоблок; замкнений цикл; торієві електростанції; гелій; організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР); ресурси та запаси