ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ: ВПЛИВ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ УПРАВЛІННЯ ТА ЯКІСТЬ ОБСЛУГОВУВАННЯ - ТАЛАПА, СТЕФАН; ПОЛЯК, МАР'ЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У статті розглянуто інноваційні технології як новий або вдосконалений системний набір засобів або прийомів організації діяльності, що суттєво покращують умови виробництва або самі виступають товаром. Описано основні види інновацій та ресторанні технології. Технології в ресторанному бізнесі (від особливих способів приготування страв до цифрових панелей меню й  програмного забезпечення лояльності) відкривають чудові можливості для інвесторів, технологів і перспективних операторів. Розглянуто сучасні тенденції використання інноваційних технологій в українському ресторанному бізнесі. Відзначено екологічність продуктів харчування та свідоме споживання як інноваційні напрямки розвитку у ресторанній сфері.
Keywords: інновації; інноваційне технологічне обладнання; методи приготування; харчові технології; режим приготування Sous Vide; технологія Smart Kitchen; фудпейрінг; 3D-друк продуктів харчування; наноупаковка; управління закладом ресторанного бізнесу; тенденції