ОБҐРУНТУВАННЯ ПОКАЗНИКА ЕФЕКТИВНОСТІ ФОРСУВАННЯ ВОДНОЇ ПЕРЕШКОДИ БРОНЕТРАНСПОРТЕРАМИ ПІД ЧАС ВЕДЕННЯ БОЙОВИХ ДІЙ - КОВТУН, АНАТОЛІЙ; КУПІН, СЕРГІЙ; ЯРМОЛЮК, ВАДИМ; СУХОРУКОВ, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі обґрунтована актуальність вирішення задачі з визначення показника ефективності використання броньованих колісних машин при проведенні заходів з форсування водних перешкод під час ведення бойових дій, з урахуванням того, що бойові машини при виконанні завдань за призначенням, можуть отримувати пошкодження різного виду від зброї противника.  Для визначення ефективності виконання завдання з форсування водної перешкоди бронетранспортерами під час ведення бойових дій запропоновано використовувати новий коефіцієнт ефективності виконання бойового завдання, що складається з коефіцієнтів результативності, оперативності та  ресурсозабезпечення  виконання завдання. В роботі запропонована математична модель визначення  показника ефективності форсування водної перешкоди бронетранспортерами під час ведення бойових дій при наявності в них бойових пошкоджень. Наведені залежності для оцінювання ефективності виконання завдань з форсування водної перешкоди бронетранспортерами під час ведення бойових дій при наявності в них бойових пошкоджень, дозволяють визначити вплив на показник ефективності різних складових  та намітити шляхи забезпечення заданих вимог до сучасних зразків  плаваючих машин.
Keywords: ефективність; показник; бронетранспортер; форсування