ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ФАСУВАННЯ ГУСТИХ ПРОДУКТІВ МЕТОДОМ АНАЛІЗУ РОЗМІРНОСТЕЙ І КОМП’ЮТЕРНОГО МОДЕЛЮВАННЯ - БЕЗБАХ, ІГОР; ВСЕВОЛОДОВ, ОЛЕКСАНДР; ЯРОВИЙ, ІГОР; БЕЗБАХ, СЕРГІЙ; ПЕТРОВСЬКИЙ, ВЯЧЕСЛАВ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Метою дослідження є отримання залежності, що описує відношення сил тиску на одиничний об’єм рідини і інерційними силами до сил в’язкості. В результаті отримана залежність описує відношення між силами тиску на одиничний обсяг рідини (або газу) та інерційними силами до сил в'язкості. За отриманою залежністю та використовуючи комп’ютерне моделювання і варіюючи діаметри входу і виходу для продукту і змінюючи швидкість переміщення поршня можна визначити тиск ΔР, який безпосередньо впливає на потужність, що витрачається.
Keywords: тиск; в’язкість; щільність; потужність; швидкість; π – теорема; число подібності; дозатор; поршень; золотник