ЗАСТОСУВАННЯ МАШИННОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ АВТОМАТИЗОВАНОГО ПЛАНУВАННЯ - ХОРКАНІН, МАКСИМ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У цій статті розглядаються ключові аспекти автоматичного планування з акцентом на ефективність, надійність і безпеку. Вона досліджує ефективні методи інтеграції та оптимізації систем планування з використанням моделей машинного навчання, зосереджуючись на коригуванні коефіцієнтів та гіперпараметрів. Останні результати підтверджують значне підвищення точності та швидкості процесів планування, досягнуте завдяки використанню підходів машинного навчання, а саме методу навчання з підкріпленням, це дозволяє напрацьовувати великих масивів даних, маючи лише середовище для симулювання і навчання та достатню кількість обчислювальних ресурсів.
Keywords: автоматичне планування; інформаційні системи; розподілені системи; моделювання, оптимізація; машинне навчання