ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ ДЛЯ РОЗПІЗНАВАННЯ ТЕРОРИСТИЧНИХ ТА ВОРОЖИХ ВІЙСЬКОВИХ ОБ’ЄКТІВ - ОНИЩЕНКО, СВІТЛАНА; ЛАКТІОНОВ, ОЛЕКСАНДР; ГЛУШКО, АЛІНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі продемонстровано процес автоматизації розпізнавання терористичних та ворожих військових об'єктів засобами згорткових нейронних мереж. Перевагами запропонованого підходу є універсальність щодо розпізнавання різних терористичних та ворожих військових об'єктів. Запропонована модель може бути використана для перенавчання на нових унікальних зображеннях з метою розширення  об'єктів класифікації.
Keywords: нейронні мережі; глибоке навчання; класифікація об’єктів; терористичні об’єкти; військова техніка; штучний інтелект