ДАТАЛОГІЧНА МОДЕЛЬ БАЗИ ДАНИХ ДЛЯ ВИЯВЛЕННЯ ГЕНДЕРНОЇ ПРИНАЛЕЖНОСТІ ЗА SVM-АНАЛІЗОМ ДОПИСІВ ІНТЕРНЕТ-МЕРЕЖ З ВИКОРИСТАННЯМ ОБ'ЄКТНО-ОРІЄНТОВАНОГО ПРОЄКТУВАННЯ - МАЗУРЕЦЬ, ОЛЕКСАНДР; МОЛЧАНОВА, МАРИНА; КЛІМЕНКО, ВАЛЕРІЯ; СОБКО, ОЛЕНА; СУПРУН, ПАВЛО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У роботі запропоновано практичний підхід до виявлення гендерної приналежності за аналізом дописів інтернет-мереж із використанням SVM-класифікаторів. Для дослідження ефективності запропонованого методу було створено об’єктно-орієнтовану програмну реалізацію в середовищі програмування PyCharm, а також виконано даталогічне моделювання структури даних. Розроблений підхід показав високу ефективність, в порівнянні з існуючим аналогом його точність вища на 0.11. Перевагою методу є можливість працювати з короткими текстами, такими як твіти, без втрати точності. Одержані результати можуть бути актуальними для різноманітних застосувань, включаючи маркетингові дослідження, аналіз громадської думки, персоналізовану рекламу, політичні дослідження, й сприти створенню безпечних і толерантних вебсередовищ.
Keywords: гендерна приналежність; дописи інтернет-мереж; твіти; об'єктно-орієнтована модель; даталогічна модель; цисгендер; толерантне середовище; гендер; SVM