АНАЛІЗ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ УТРИМАННЯ ТА СЕГМЕНТАЦІЇ СМУГ ДЛЯ ВИРІШЕННЯ ЗАДАЧІ ПІДВИЩЕННЯ БЕЗПЕКИ РУХУ - ДРЕВИЧ, ЛЮБОМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Автомобільна безпека є невід'ємною складовою сучасного транспортного сектору, де виникає постійна потреба в інноваціях для зменшення ризиків дорожньо-транспортних пригод. У цьому контексті системи утримання смуги руху та сегментації смуг відіграють ключову роль у підвищенні безпеки дорожнього руху. Ці системи використовують передові технології комп'ютерного зору та машинного навчання для автоматичного виявлення та аналізу рухових смуг на дорозі. Їх основна мета полягає в тому, щоб попередити водіїв про виходження їх автомобілів за межі смуги руху або небезпечні маневри, забезпечуючи вчасні заходи для уникнення аварій. Ця абстракція досліджує роль та важливість систем утримання смуги руху та сегментації смуг у створенні безпечніших доріг та зменшенні аварійності. Шляхом впровадження передових технологій та алгоритмів аналізу зображень, ці системи не лише допомагають водіям керувати автомобілями більш ефективно, а й сприяють у створенні високотехнологічного та безпечного транспортного середовища.
Keywords: Автомобільна безпека; система утримання смуги руху; сегментація смуг; дорожні пригоди; комп'ютерний зір; машинне навчання; аналіз зображень