МЕТОДИКА ПІДВИЩЕННЯ ТОЧНОСТІ АВТОМАТИЗОВАНОГО КЕРУВАННЯ РОБОТОТЕХНІЧНИМИ СИСТЕМАМИ ДОДАТКОВИХ МОДУЛІВ БПЛА - ПАРХОМЕЙ, ІГОР; БОЙКО, ЮЛІЙ; ТКАЧУК, ВІТАЛІЙ; СВАЧІЙ, ОЛЕГ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі наведено методику підвищення точності автоматизованого керування робототехнічними системами додаткових модулів безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Описано вдосконалений алгоритм визначення взаємного позиціонування літальних апаратів який спрямований на підвищення точності системи управління літаком в умовах необхідної потреби дозаправки. Запропонований результат базується на використанні апарату подвійних кватерніонів та розширеного фільтру Калмана. Під час дослідження виконується симуляція та перевірка ефективності розробленого методу.
Keywords: БПЛА; фільтр Калмана; алгоритму управління; кватерніони; позиціонування