ОГЛЯД ПРОБЛЕМ ТА МЕТОДІВ РОЗПОДІЛУ РЕСУРСІВ ДЛЯ БАГАТОПРОЄКТНИХ СЕРЕДОВИЩ ПРОГРАМНИХ ПРОЄКТІВ - АРАТОВСЬКИЙ, ОЛЕКСАНДР; ЛЮБЧЕНКО , ВІРА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Задача мультипроєктного планування в умовах обмеженості ресурсів є складною для вирішення через велику кількість обмежень, які необхідно враховувати, а також вимоги за часом і бюджетом, які часто суперечать одна одній. У цьому дослідженні розглядаються проблеми, пов'язані з програмними проєктами в мультипроєктному середовищі, та методи, які використовуються для їх вирішення. Шляхом системного аналізу опублікованих робіт за темою визначені часто використовувані методи і ключові проблеми в цій області. Дослідження показує, що багатоетапні гібридні підходи з використанням методів машинного навчання показують найбільш перспективні результати. Тому дослідження щодо використання методів машинного навчання не тільки для вибору найкращого алгоритму, але й для врахування історичних даних є перспективним напрямком для подальших досліджень.
Keywords: мультипроєктне планування; управління портфелем проєктів; програмна інженерія