АНАЛІЗ ПРОБЛЕМАТИКИ ПЛАГІАТУ ФОРМУЛ В НАУКОВИХ ПУБЛІКАЦІЯХ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ МЕТОДУ ПОРІВНЯННЯ НА ОСНОВІ СХОЖОСТІ ЗМІННИХ - ДИРІВ, АНДРІЙ; ЛОЗИНСЬКА, ОЛЬГА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У науковій роботі проведено аналіз проблеми плагіату формул, зокрема за допомогою порівняння змінних у них. Розглянуто різні підходи та методи аналізу плагіату, які зосереджуються на виявленні схожості між змінними, та визначено їх ефективність в цьому контексті. Проаналізувавши низку наукових публікацій, встановлено та класифіковано різноманітні випадки плагіату у формулах, враховуючи змінні та їх схожість.
Keywords: плагіат формул; наукові публікації; схожість змінних; аналіз формул; академічна етика; порівняння змінних; інтелектуальна власність; методи виявлення плагіату; математичний контент