ПОРІВНЯННЯ JAVASCRIPT-ФРЕЙМВОРКІВ REACT, ANGULAR І VUE.JS У ДОСЛІДЖЕННІ ПРОДУКТИВНОСТІ ТА МАСШТАБОВАНОСТІ ВЕБ-ДОДАТКІВ - НЕДІЛЬКО, ОЛЬГА; САЧУК, ВІКТОРІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Стаття присвячена аналізу сучасних технологій розробки веб-додатків, зокрема їх використання для створення засобів перевірки знань. У статті розглядаються ключові особливості популярних фреймворків JavaScript: React, Angular і Vue.js. Проводиться порівняльний аналіз цих технологій за основними критеріями, такими як продуктивність, масштабованість, легкість навчання, гнучкість і активність спільноти.Результати аналізу показують, що вибір фреймворку залежить від масштабу проекту та конкретних вимог до розробки. React забезпечує високу продуктивність і гнучкість, але вимагає додаткових інструментів для масштабування. Angular демонструє переваги для великих структурованих проектів завдяки своїй строгій архітектурі, але його важко освоїти новачкам. Vue.js простий у використанні та дуже гнучкий, що робить його привабливим для розробників, яким потрібен швидкий старт і універсальність. У статті запропоновано рекомендації щодо вибору фреймворку в залежності від специфіки завдання, що дозволяє оптимізувати процес розробки веб-додатків.
Keywords: Angular; JavaScript; React; Vue.js; веб-розробка; фреймворк