ЗАСТОСУВАННЯ BBC MICRO:BIT ДЛЯ НАВЧАННЯ ПРОГРАМУВАННЮ - ГОРЯЩЕНКО, КОСТЯНТИН; ЛИСИЙ, АНДРІЙ; KIRETOV, VITALII (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Розглянуто використання навчального мікрокомп’ютера BBC Microbit для введення основ програмування для учнів та студентів нетехнічних спеціальностей. В роботі представлено порівняння використання одноплатних комп'ютерів. Наявне середовище візуального програмування, а також велика кількість пристроїв введення та виведення на платі одноплатного комп'ютера дозволяє набагато легше виконати взаємодію з навколишнім середовищем. В роботі показано, що мікрокомп’ютер BBC Microbit дозволяє спростити процес навчання складання алгоритмів програми за рахунок застосування візуального середовища програмування. А використання розширення функціонала із застосуванням сторонніх модулів надає додаткові можливості по створенню потужних програмних додатків.
Keywords: мікрокомп’ютер; навчання; програмування