ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА СИСТЕМА КЕРУВАННЯ РОБОТОМ-САПЕРОМ У ВІРТУАЛЬНОМУ СЕРЕДОВИЩІ - ЩУР, ГЛІБ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Інтелектуальна промисловість все більше впроваджує кіберфізичні системи, однак люди все ще важливі. За цих обставин технології віртуальної реальності швидко впроваджуються в інтелектуальні системи. Віртуальна реальність, безсумнівно, матиме великий вплив на простоту використання та гнучкість кіберфізичних систем.Постійна потреба модифікувати виробничі системи відповідно до вимог клієнтів вимагає впровадження нових методів організації процесів або управління виробництвом. Приймаючи рішення щодо автоматизації та комп’ютеризації потоку даних, дуже важливо мати досвід і навчання в нових сценаріях. Технологія віртуальної реальності допомагає досягти цих цілей, не перешкоджаючи фактичній діяльності та не накладаючи надмірних фінансових витрати.Завдяки зниженню вартості та зменшенню ризиків, пов’язаних з використанням віртуальної реальності під час навчання, навчальні сесії можна використовувати частіше та різноманітніше. Завдяки визначенню підкомпонентів, моделей, інструментів і налаштувань навчального курсу віртуальної реальності, а також завдань, які повинні виконати учасники, цей метод дозволяє організувати всю навчальну програму даним чином.
Keywords: кіберфізичні системи; віртуальна реальність; інтелектуальна система управління