МОДЕЛЮВАННЯ ВЗАЄМОДІЇ В РОЗПОДІЛЕНИХ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ МЕТОДАМИ АВТОМАТИЧНОГО ПЛАНУВАННЯ - ХОРКАНІН, МАКСИМ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі наведено результати дослідження, які пов'язані з координацією дій та обміном інформацією між компонентами розподілених інтелектуальних систем. Ці проблеми можуть призводити до затримок у виконанні завдань, неефективного використання ресурсів та загального зниження продуктивності системи. Виникнення таких труднощів обумовлене різноманітними чинниками, включаючи асинхронність роботи компонентів, складність управління ресурсами та потребу в адаптації до змінних умов середовища. Розв'язання цих проблем має велике значення для підвищення ефективності та надійності функціонування розподілених інтелектуальних систем.
Keywords: інформаційні системи; розподілені системи; моделювання; автоматичне планування; оптимізація