АЕРОДИНАМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА КІНОА - СОКОЛОВСЬКА, ОЛЕНА; ВАЛЕВСЬКА, ЛЮДМИЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Робота присвячена визначенню аеродинамічних властивостей зерна кіноа. Для ефективного проведення післязбиральної обробки та вибору і застосування оптимальних режимних параметрів відповідного технологічного обладнання необхідною умовою є знання фізико-технологічних властивостей зернової маси. Правильний розрахунок і використання цих властивостей дозволяє скоротити втрати, визначити комплекс операцій для поліпшення якості партій зерна й знизити витрати у всіх галузях народного господарства, пов’язаних з виробництвом і використанням зерна. Одним із вагомих критеріїв при організації очищення та сушки зерна є визначення аеродинамічні властивості зернової маси які визначають поведінку зерна в повітряному потоці
Keywords: зерно кіноа; швидкість повітряного потоку; парусність; опір шару зерна; аеродинамічні властивості