СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ СИСТЕМ КОМПЕНСАЦІЇ РЕАКТИВНОЇ ПОТУЖНОСТІ - КОВАЛЬ, ОЛЕГ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі розглядаються сучасні тенденції, які використовуються у сфері компенсації реактивної потужності, основні напрямки розвитку сучасних методів компенсації реактивної потужності. В процесі аналізу розглянути доцільність застосування різних видів компенсації реактивної потужності, охарактеризувати їхні особливості.
Keywords: реактивна потужність; системи компенсації; фільтро-компенсувальна схема; промислова електрична мережа; електрична потужність