КОНЦЕПЦІЯ БАГАТОРІВНЕВОЇ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ НАЗЕМНИМИ МОБІЛЬНИМИ РОБОТИЗОВАНИМИ ПЛАТФОРМАМИ - НІКОНОВ, ОЛЕГ; ФІЛІПОВ, ВЯЧЕСЛАВ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Представлено концепцію побудови багаторівневої інтелектуальної технології управління наземними мобільними роботизованими платформами спеціального призначення. Обґрунтовано необхідність інтеграції різнорівневих систем управління, сенсорних комплексів, алгоритмів навігації та засобів захисту в єдине програмно-апаратне середовище. Запропонована концепція базується на ієрархічній організації рівнів інтелектуальної обробки даних: від сенсорного рівня до рівня стратегічного управління місією. Проведено аналіз сучасних підходів та визначено перспективи практичного застосування багаторівневої технології при створенні роботизованих систем нового покоління.
Keywords: інтелектуальні технологіїї; роботизовані платформи; багаторівнева архітектура; сенсорні системи; програмно-апаратна система; інтерфейс оператора