СУЧАСНІ МЕТОДИ УПРАВЛІННЯ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯМ В РОЗУМНОМУ СТАЛОМУ РОБОЧОМУ ПРИМІЩЕННІ - ЯКУБОВИЧ, МАКСИМ; ЛЯШКЕВИЧ, ВАСИЛЬ; ШУВАР, РОМАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В роботі розглянуто методи моніторингу та аналізу споживання електроенергії в режимі реального часу, а також способи виявлення трендів і аномалій у використанні енергетичних ресурсів. Авторегресійні моделі продемонстрували високу точність у прогнозуванні споживання електроенергії, що дозволяє оперативно реагувати на неефективне використання ресурсів і знижувати витрати на електроенергію. Результати дослідження підкреслюють перспективність використання авторегресійних моделей як засобу для підвищення ефективності управління енергоспоживанням у розумних сталих робочих приміщеннях, сприяючи сталому розвитку інформаційних технологій.
Keywords: енергозбереження; авторегресійні моделі; розумне стале робоче приміщення; моніторинг енергоспоживання; оптимізація ресурсів; аналіз даних