ФОРМАЛІЗОВАНИЙ ПІДХІД ДО ВИБОРУ ГНУЧКОЇ МЕТОДОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ ІТ-ПРОЄКТОМ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - ТРЕВОГО, СЕРГІЙ; ГАДЬО, ІРИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Проблема вибору методології управління ІТ-проєктом у динамічному середовищі ускладнюється високою змінністю вимог, обмеженнями в ресурсах та складністю експертних оцінок. Запропоновано формалізований підхід на основі функції подібності між параметрами середовища та векторами придатності методологій, що дозволяє здійснювати ранжування альтернатив без побудови матриць попарних порівнянь. Модель є прозорою, легко реалізується в DSS та підходить для інтеграції в інструменти управління проєктами. Перспективами розвитку є врахування нечітких оцінок, адаптивне навчання вагових коефіцієнтів і розширення критеріальної бази.
Keywords: управління проєктами; методологія; подібність; багатокритеріальність; Agile; DSS