КОНТРАСТНІСТЬ ЦИФРОВОГО ЗОБРАЖЕННЯ: ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ТА МЕТОДИ ПОКРАЩЕННЯ - ТЕГЛІВЕЦЬ, ОЛЕСЬ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Статтю присвячено комплексному аналізу теоретичних основ поняття контрастності цифрового зображення, систематизації наявних методів її покращення, а також визначенні переваг, недоліків та актуальних викликів у застосуванні методів покращення контрастності в різних галузях. Розглянуто як традиційні методи покращення контрастності, так і методи, засновані на основі трансформацій та глибокого навчання.
Keywords: контрастність; цифрове зображення; методи покращення контрастності; згорткові нейронні мережі; глибоке навчання; база даних TID2013