МЕТОД РОЗПІЗНАВАННЯ ОБ'ЄКТІВ У РЕАЛЬНОМУ ЧАСІ ДЛЯ БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ У ЗАВДАННЯХ РОЗСЛІДУВАНЬ І ПОШУКОВИХ - ОЛІЙНИК, ІВАН; МАНЗЮК, ЕДУАРД; ПАСІЧНИК, ОЛЕКСАНДР; СКРИПНИК, ТЕТЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі запропоновано метод розпізнавання об'єктів у реальному часі для безпілотних літальних апаратів у завданнях розслідувань і пошукових робіт. Відеопотік з БПЛА передається на наземну станцію, де за допомогою нейронних мереж типу YOLO здійснюється високоточне розпізнавання без необхідності зміни апаратного забезпечення. Розроблена інформаційна система дозволяє автоматизувати процес виявлення об’єктів та підвищити ефективність виконання оперативних завдань.
Keywords: безпілотний літальний апарат; комп’ютерний зір; розпізнавання об’єктів; нейронні мережі; реальний час; YOLO